Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر تصمیم گرفتید هنگام خرید و فروش خودرو کارکرده و دست دوم برای کارشناسی خودرو اقدام کنید، بد نیست بدانید چه مواردی باید دقیقا بررسی شده و در گزارش ثبت شود.

با افزایش چشمگیر قیمت خودرو، خیلی‌ها قید خرید و فروش خودروی صفر را زده‌اند و شاهد استقبال بیشتر از بازار خودروهای دست دوم و کارکرده هستیم. اما در این بین خودروهایی معامله می‌شوند که خواسته یا ناخواسته مشکلات مختلف یا بعضا عجیبی دارند و باعث دردسر و بروز اختلاف میان خریدار و فروشنده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برخی همچنان پافشاری دارند که خودشان کارشناس خودرو هستند و نیازی هم به کارشناسی خودرو دارند. با اینکه هزینه کارشناسی خودرو زیاد نیست ولی تن به این کار نمی‌دهند و خیلی زود مجبور می‌شوند میلیون‌ها تومان تاوان بدهند.

در گذشته مواردی بوده که خودروهایی از کشورهای حوزه خلیج فارس مانند امارات خریداری شده و پس از کمی تعمیر و دست‌کاری در آمپر خودرو، به عنوان خودروی صفر در داخل کشور فروخته شده‌اند. از طرفی دیگر برخی از خودروهای وارداتی در حین جابجایی میان ساحل و کشتی و ... دچار آسیب شده‌اند. برخی از این آسیب‌ها قیمت خودرو را دچار افت فاحشی می‌کنند با این حال ممکن است ترمیم شوند و به قیمت خودروی صفر به خریدار فروخته شوند.

از سوی دیگر قیمت کارشناسی خودرو خیلی مرسوم نشده و هر کسی با توجه به جو بازار و هر اندازه که زورش برسد، روی ماشینش قیمت می‌گذارد. به همین دلیل یکی کارشناسی دقیق می‌تواند قیمت منصفانه را برای خرید و فروش خودرو مشخص کند.

اما کارشناسی خودرو هم کار هر کسی نیست و نیاز به آموزش کارشناسی خودرو به صورت تخصصی و حرفه‌ای دارد. حال فرض می‌کنیم توانستید کارشناس متخصص و معتبری را پیدا کنید، به نظر شما یک کارشناس در گزارش خود باید چه مواردی را بررسی کند؟

کارشناسی بدنه

بدون شک اولین چیزی که در همان نگاه اول به چشم می‌آید وضعیت ظاهری و بدنه خودرو است که باید کارشناسی بدنه خودرو انجام شود. مواردی چون خوردگی، تصادف، پوسیدگی، زنگ‌زدگی، تعویض قطعات، رنگ‌شدگی و... باعث افت قیمت می‌شود و گاهی برخی از آنها می‌تواند خسارت جبران‌ناپذیری در پی داشته باشد. کارشناسی بدنه خودرو شامل سه قسمت می‌شود:

کارشناسی شاسی و ستون‌ها

سلامت شاسی و ستون ماشین اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه هر مشکلی در این بخش‌ها بسیار خطرناک بوده و خریدار را دچار دردسرهای زیادی می‌کند. شاسی و ستون‌ها بخش مهمی در بدنه خودرو هستند و معمولا در تصادف‌های سنگین دچار آسیب و شکستگی می‌شوند.

کارشناسی رنگ خودرو

تشخیص رنگ شدگی خودرو کار هر کسی نیست و موارد زیادی دیده شده است که حتی آنهایی که ادعای زیادی داشته‌اند نتوانستند به درستی رنگ داشتن خودرو را تشخیص دهند. برخی به صورت تجربی و دستی و برخی دیگر با استفاده از دستگاه رنگ شدگی ماشین را تشخیص می‌دهند.

اینجاست که موضوع کارشناسی خودرو به صورت حرفه‌ای اهمیت زیادی پیدا می‌کند و گاهی باید مواردی بررسی شود که به عقل جن هم نمی‌رسد! رنگ شدگی خودرو نشان از تصادف یا وارد شدن ضربه به آن دارد و به همین دلیل این فرایند پیچیده باید به دقت انجام شود.

کارشناسی تعویض قطعات

سومین بخش از کارشناسی بدنه خودرو مربوط به کارشناسی تعویض قطعات است که اصلا کار ساده‌ای نیست. گاهی به شکلی حرفه‌ای قطعاتی از بدنه تعویض می‌شود که هر کسی نمی‌تواند آن را تشخیص دهد. البته که کارشناسان حرفه‌ای می‌توانند چنین مواردی را تشخیص داده و در گزارش خود ثبت کنند.

کارشناسی فنی خودرو

بعد از کارشناسی بدنه سراغ کارشناسی فنی خودرو می‌رویم. این قسمت به مراتب از کارشناسی بدنه سخت‌تر است؛ چراکه باید موارد بیشتری بررسی شود و از سوی دیگر به دلیل حساسیت بالا نیاز به دانش و تجربه بیشتری دارد.

این بخش از کارشناسی خودرو نیز شامل سه بخش مهم می‌شود که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

کارشناسی موتور

موتور خودرو در واقع اصلی‌ترین بخش ماشین است و هر بلایی سر آن بیاید، نه‌تنها باید هزینه زیادی برای تعمیرش بپردازید و موتور پیاده کنید، بلکه حسابی کارتان لنگ می‌شود. موتور باید آرام و بدون لرزش کار کند و از سوی دیگر مشکلاتی چون بخار، روغن‌ریزی و روغن‌سوزی، مشکل رینگ و پیستون، مشکل سیلندر و سرسیلندر و... نداشته باشد.

کارشناسی گیربکس

وظیفه انتفال قدرت برعهده گیربکس یا همان جعبه دنده است و اصلی‌ترین بخش‌های آن را کلاچ و دنده‌ها برعهده دارند. اسم خرابی گیربکس که می‌آید تن و بدن مالکان خودرو می‌لرزد. بنابراین باید حسابی حواستان باشد هنگام کارشناسی خودرو بتوانید تمام قسمت‌های هیدرولیکی و مکانیکی را دقیق و اصولی بررسی کنید.

تست دیاگ

در بسیاری از خودروهای امروز از کامپیوتر ECU استفاده می‌شود. در این کامپیوتر اطلاعات مختلفی چون عملکرد سنسورها، بازشدن کیسه هوا، تعمیرات اساسی موتور، میزان مصرف سوخت، مسافت طی شده و... ثبت می‌شود. یکی از وظایف اصلی کارشناس فنی خودرو بررسی و تست دیاگ است تا بتواند مشکلات احتمالی را تشخیص داده و در گزارش خود ثبت کند.

تست امکانات ایمنی، رفاهی و آپشن‌ها

سومین بخشی که کارشناسان خودرو باید به آن توجه کنند به امکانات ایمنی، تجهیزات رفاهی و آپشن‌ها مربوط می‌شود. گاهی تصور می‌شود شاید این بخش خیلی مهم نیست و بیشتر به آپشن‌های خودرو بستگی دارد، ولی در واقع این گونه نیست و امکانات ایمنی و تجهیزات رفاهی برای بسیاری از خریداران اهمیت زیادی دارد.

برای خرید خودروی کارشناسی شده مطمئن به آدرس https://www.sheypoor.com/ مراجعه کنید.

سایت شیپور برای اولین بار با همکاری همراه مکانیک امکان کارشناسی خودرو را به صورت حرفه‌ای و استاندارد در تهران فراهم کرده است که در آینده شاهد گسترش آن در سراسر کشور خواهیم بود. کارشناسان شیپور و همراه مکانیک ۴۵ دقیقه بعد از ثبت درخواست کارشناسی خودرو در محل حاضر شده و ۲۰۹ نقطه خودرو را کارشناسی می‌کنند. در نهایت گزارش مکتوب کارشناسی خودرو به فروشنده و خریدار تحویل داده می‌شود.

کد خبر 460910

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۱۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود

محمد فرامرزی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شعارهای جدید وزیر علوم مبنی بر اشتغال‌پذیری است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها نمی‌توانند رشته‌ای را راه اندازی کنند مگر اینکه پیوست اشتغال پذیری داشته باشند.

وی ادامه داد: به عبارتی هیچ رشته‌ای بدون تضمین شغلی نباید دایر شود و دانشگاه‌ها موظف هستند ک پیوست اشتغالپذیری دریافت کنند و دانشگاه اصفهان هم این موضوع را پیگیری می‌کند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در حوزه پژوهش و فناوری به تازگی وزارت علوم بسته مهارت‌آموزی و اشتغال را به دانشگاه‌ها معرفی کرده است که شامل ۱۵ واحد درسی، کاربینی، کارآموزی، کارورزی، مهارت‌های نرم شغلی و کارآفرینی که دانشگاه موظف هستند در برنامه درسی با هدف بالا بردن مهارت‌ها قرار دهد.

وی افزود: در آذرماه سال گذشته در استان اصفهان کارگروهی به نام «پیاده سازی آمایش و طرح تحول آموزش عالی» شکل گرفت که متشکل از روؤسای دانشگاه‌ها بود و در دور اول راه‌اندازی سامانه‌ای رشته‌های تحصیلی، رشته‌هایی که سه سال پذیرش آنها کمتر از ۶۰ درصد ظرفیت اعلام شده در تحصیلات تکمیلی داشته باشند و رشته‌های کارشناسی که کمتر از ۴۰ درصد پذیرش داشته باشند توسط وزارتخانه تغییر پذیرش دادند.

فرامرزی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک ۲۸ درصد رشته‌های کارشناسی ارشد موجودیت دارند، گفت: حدود ۲۷ رشته در سال ۱۴۰۳ حذف شده است. در دکتری ۱۰ درصد رشته ها تحقق پذیرش خوردند و ۲۸ درصد رشته در کارشناسی ارشد و ۳۰۰ کد رشته در کارشناسی دانشجو ندارد و استقبالی از سمت جامعه نمی‌شود و این توقف پذیرش یا کاهش ظرفیت از همه گروه‌ها بوده و گروه علوم انسانی بیشتر است.

کد خبر 6093318

دیگر خبرها

  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • بهترین روش تمیز کردن شوره و رسوب کولر
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • پارک کردن یک خودرو به شیوه‌ای متفاوت + فیلم
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!